Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas
Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas se bat albusurile foarte bine, se adauga zaharul in ploaie, zeama de lamaie si se bate in continuare, pana se intareste spuma. Se inglobeaza in albusuri nucile, smochinele si migdalele taiate. Se amesteca de sus in jos, usor, ca sa nu se lase albusurile. Compozitia se toarna in tava tapetata, s eintinde egal cu o spatula de plastic. se baga tava in cuptorul bine incalzit, la foc mediu si se tine 40 de minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Cand blatul s-a rumenit, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Rece, blatul se taie pe inaltime in 3-4 felii, cu un cutit foarte ascutit. Foile se stropesc cu rom. Se presara crema. Se dizolva nesul in apa calduta. Intr-un castron se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza pe rand galbenusurile amestecand mereu. Se adauga nesul praful de vanilie, romul si se amesteca pana se obtine o crema fina.
Blaturile se ung cu crema, se aseaza unele peste altele, se imbraca tortul in crema si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Tort cu zmeura
Tarta cu caise
Tort diplomat
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii