Tort de smochine

Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 1 lamaie
  • 200 gr smochine
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 2 linguri rom
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 50 gr cafea solubila
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas se bat albusurile foarte bine, se adauga zaharul in ploaie, zeama de lamaie si se bate in continuare, pana se intareste spuma. Se inglobeaza in albusuri nucile, smochinele si migdalele taiate. Se amesteca de sus in jos, usor, ca sa nu se lase albusurile. Compozitia se toarna in tava tapetata, s eintinde egal cu o spatula de plastic. se baga tava in cuptorul bine incalzit, la foc mediu si se tine 40 de minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Cand blatul s-a rumenit, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Rece, blatul se taie pe inaltime in 3-4 felii, cu un cutit foarte ascutit. Foile se stropesc cu rom. Se presara crema. Se dizolva nesul in apa calduta. Intr-un castron se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza pe rand galbenusurile amestecand mereu. Se adauga nesul praful de vanilie, romul si se amesteca pana se obtine o crema fina.

Blaturile se ung cu crema, se aseaza unele peste altele, se imbraca tortul in crema si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tarta cu caise

Tort diplomat

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Este un tortuleț de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor. Și...

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa