Tort de smochine

Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 1 lamaie
  • 200 gr smochine
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 2 linguri rom
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 50 gr cafea solubila
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas se bat albusurile foarte bine, se adauga zaharul in ploaie, zeama de lamaie si se bate in continuare, pana se intareste spuma. Se inglobeaza in albusuri nucile, smochinele si migdalele taiate. Se amesteca de sus in jos, usor, ca sa nu se lase albusurile. Compozitia se toarna in tava tapetata, s eintinde egal cu o spatula de plastic. se baga tava in cuptorul bine incalzit, la foc mediu si se tine 40 de minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Cand blatul s-a rumenit, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Rece, blatul se taie pe inaltime in 3-4 felii, cu un cutit foarte ascutit. Foile se stropesc cu rom. Se presara crema. Se dizolva nesul in apa calduta. Intr-un castron se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza pe rand galbenusurile amestecand mereu. Se adauga nesul praful de vanilie, romul si se amesteca pana se obtine o crema fina.

Blaturile se ung cu crema, se aseaza unele peste altele, se imbraca tortul in crema si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tarta cu caise

Tort diplomat

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui Combinatia este una absolut delicioasa…din gutui am facut un fel de dulceata,...

Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa