Tort de vara cu mascarpone si iaurt

Tort de vara cu mascarpone si iaurt este o reteta de desert simplu de facut, cu aroma de iaurt si fructe proaspete.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 de grame de biscuiti macinati
  • 200 de grame de margarina
  • 100 ml de lapte
  • 200 de grame de zahar
  • aroma de rom
  • 250 de grame de mascarpone
  • 200 ml iaurt
  • capsuni
  • 2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Se incalzaste laptele cu 100 de grame de zahar si cu margarina si se adauga si aroma de rom, dupa care se toarna pe biscuiti si se amesteca bine. Produsul obtinut se pune intr-o forma te tort cu pereti detasabili. Acesta va fi baza tortului.
Intr-un bol separat se amesteca mascarpone cu iaurtul, impreuna cu zaharul ramas si cu capsuni. Se prepara gelatina si se toarna peste amestec. Amestecul obtinut apoi se pune deasupra bazei si se pune in frigider pentru cateva ore.


Tortul de vara cu mascarpone si iaurt se taie felii si se poate orna cu diferite fructe sau cu frunze proaspete de menta

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...