Tort de zahar ars

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tap

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F

A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru. Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)


B. Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut. Se pune de o parte.


C. Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).


In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.


Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.


Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.

A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata. Se da la rece!

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa