Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6
Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6 foi foarte subtiri. Separat se prepara crema: se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un alt vas se ard 150 gr zahar si se toarna cate putin peste oua, amestecand intr-una. Se lasa apoi la racit si se pune cate o lingura peste untul bine frecat, din care s-a scos apa. Se pune crema intre foi si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.
Tortul se serveste a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc
Prajitura snikers
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii