Tort de zahar ars

Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr nuca
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar pentru ars
  • 250 gr unt
  • nuca

Mod de preparare

Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6 foi foarte subtiri. Separat se prepara crema: se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un alt vas se ard 150 gr zahar si se toarna cate putin peste oua, amestecand intr-una. Se lasa apoi la racit si se pune cate o lingura peste untul bine frecat, din care s-a scos apa. Se pune crema intre foi si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.


Tortul se serveste a doua zi.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura snikers

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!