Tort Diplomat cu jeleu

Tortul Diplomat cu jeleu se orneaza cu trandafiri sau frisca. Se face simplu si este foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 ml rom
  • 30 g gelatina
  • 800 g frisca
  • 2 zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • 2 pachete de limbi de pisica
  • jeleu facut din:
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 300 g fructe si
  • 50 g gelatina.

Mod de preparare

Pentru tortul Dimplomat cu jeleu, gelatina se inmoaie timp de treizeci de minute in apa rece, apoi se pune la fiert cu laptele si ouale batute cu zahar si vanilie. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se da la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu frisca si se pun fructe, dupa dorinta, apoi se pune in tava tapetata cu celofan si se lasa la frigider timp de trei - patru ore. Se rastoarna pe platou si se lipeste un gardut din piscoturi, care se leaga cu o fundita colorata. Deasupra se pune un jeleu facut din 250 ml apa, 250 g zahar, 300 g fructe si 50 g gelatina.


Dupa ce s-a intarit, tortul Diplomat cu jeleu se orneaza cu trandafiri sau frisca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii