Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se pune la
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se pune la copt in cuptor, la foc mic. Se prepara crema din 200 gr zahar, care se fierbe cu o jumatate de pahar de apa si 3 linguri cacao. Dupa ce s-a ingrosat, se lasa la racit si se amesteca apoi cu 4 galbenusuri. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o lingura din crema in unt. Se incorporeaza la final nuca maruntita in crema. Dupa ce blatul de tort s-a copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe lungime si se unge cu crema, iar deasupra se orneaza cu frisca.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu
Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...
Pui manastirescOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj