Tort din foi cu nuci si crema de ciocolata

Tort din foi de nuci sau alune, cu crema de ciocolata Foile de blat Albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanil

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat: 10 albusuri
  • 300 g zahar pudra cu vanilie
  • 300 g nuci macinate sau alune
  • 2 linguri faina
  • Crema - 10 galbenusuri
  • 200 g zahar vanilat
  • 400 g unt
  • 6 batoane ciocolata rasa
  • Garnitura - ciocolata rasa

Mod de preparare

Tort din foi de nuci sau alune, cu crema de ciocolata

Foile de blat

Albusurile se bat bine pana devine spuma tare.

Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina.

Se coc separat 3 foi si se umplu cu crema.

Crema

Galbenusurile cu zaharul vanilat se amesteca bine si se fierb pana ce compozitia se ingroasa.

Cand s-a racit se includ untul proaspat batut bine si ciocolata rasa.

Tortul se umple si se imbraca cu crema, garnisindu-se cu ciocolata rasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca