Tort din foi cu nuci si crema de ciocolata

Tort din foi de nuci sau alune, cu crema de ciocolata Foile de blat Albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanil

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat: 10 albusuri
  • 300 g zahar pudra cu vanilie
  • 300 g nuci macinate sau alune
  • 2 linguri faina
  • Crema - 10 galbenusuri
  • 200 g zahar vanilat
  • 400 g unt
  • 6 batoane ciocolata rasa
  • Garnitura - ciocolata rasa

Mod de preparare

Tort din foi de nuci sau alune, cu crema de ciocolata

Foile de blat

Albusurile se bat bine pana devine spuma tare.

Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina.

Se coc separat 3 foi si se umplu cu crema.

Crema

Galbenusurile cu zaharul vanilat se amesteca bine si se fierb pana ce compozitia se ingroasa.

Cand s-a racit se includ untul proaspat batut bine si ciocolata rasa.

Tortul se umple si se imbraca cu crema, garnisindu-se cu ciocolata rasa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii