Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata

Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse. Dupa coacere,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foi de Karlsbad:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 500 gr faina
  • 175 gr migdale curatate
  • 250 gr zahar pisat cu vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 70 gr ciocolata
  • 2 linguri apa
  • 70 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 5 galbenusuri

Mod de preparare

Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse.

Dupa coacere, pe partea rumena se ung cu unt cald si se presara cu cate o lingura buna de migdale pisate cu zahar vanilat. Se mai coc putin.

Pentru crema, se topeste pe foc ciocolata cu apa. Se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul. Se adauga ciocolata si se lasa compozitia sa fiarba; amestecandu-se mereu si dupa ce se ia la o parte, pana se racoreste.

Cu aceasta se ung foile de Karlsbad, se pun impreuna si se da tortul la cuptor circa 30 de minute.

Tortul se poate glasa sau nu. Este preferabila glasarea cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Galusti cu prune

Prajitura de branza

Prajitura cu piersici

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...