Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse. Dupa coacere,
Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse.
Dupa coacere, pe partea rumena se ung cu unt cald si se presara cu cate o lingura buna de migdale pisate cu zahar vanilat. Se mai coc putin.
Pentru crema, se topeste pe foc ciocolata cu apa. Se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul. Se adauga ciocolata si se lasa compozitia sa fiarba; amestecandu-se mereu si dupa ce se ia la o parte, pana se racoreste.
Cu aceasta se ung foile de Karlsbad, se pun impreuna si se da tortul la cuptor circa 30 de minute.
Tortul se poate glasa sau nu. Este preferabila glasarea cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Galusti cu prune
Prajitura de branza
Prajitura cu piersici
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa