Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse. Dupa coacere,
Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse.
Dupa coacere, pe partea rumena se ung cu unt cald si se presara cu cate o lingura buna de migdale pisate cu zahar vanilat. Se mai coc putin.
Pentru crema, se topeste pe foc ciocolata cu apa. Se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul. Se adauga ciocolata si se lasa compozitia sa fiarba; amestecandu-se mereu si dupa ce se ia la o parte, pana se racoreste.
Cu aceasta se ung foile de Karlsbad, se pun impreuna si se da tortul la cuptor circa 30 de minute.
Tortul se poate glasa sau nu. Este preferabila glasarea cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Galusti cu prune
Prajitura de branza
Prajitura cu piersici
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa