Tort diplomat

Tortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand pentru ca este foarte usor de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
  • fructe (eu am folosit portocale
  • kiwi
  • ananas
  • struguri
  • pere)
  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 6 linguri amidon
  • 500ml lapte vanilie
  • 500 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina
  • SIROP:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • arome/suc de fructe
  • DECOR: 200 ml frisca fructe

Mod de preparare

Pregatirea prajiturii incepe cu prepararea cremei. Pemtru asta trebuie sa facem urmatoarele:

-punem laptele la fiert

-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam

-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin

-peste galbenusurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu

-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit -3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa (sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa

-intr-un vas batem frisca foarte, foarte bine si o dam la frigider

-dupa ce crema s-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza, apoi fructele taiate bucati

SIROPUL: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

Asamblare Tort diplomat:

3

O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop. Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema. Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema (cel mai bine peste noapte).


Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii, se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca, marginile se imbraca in piscoturi (pe care la taiati dupa inaltimea tortului). Piscoturile se "strang" cu o funda. Tortul se decoreaza cu frisca si fructe, dupa care Tortul Diplomat poate fi servit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii