Tort diplomat

Tortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand pentru ca este foarte usor de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
  • fructe (eu am folosit portocale
  • kiwi
  • ananas
  • struguri
  • pere)
  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 6 linguri amidon
  • 500ml lapte vanilie
  • 500 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina
  • SIROP:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • arome/suc de fructe
  • DECOR: 200 ml frisca fructe

Mod de preparare

Pregatirea prajiturii incepe cu prepararea cremei. Pemtru asta trebuie sa facem urmatoarele:

-punem laptele la fiert

-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam

-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin

-peste galbenusurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu

-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit -3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa (sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa

-intr-un vas batem frisca foarte, foarte bine si o dam la frigider

-dupa ce crema s-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza, apoi fructele taiate bucati

SIROPUL: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

Asamblare Tort diplomat:

3

O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop. Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema. Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema (cel mai bine peste noapte).


Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii, se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca, marginile se imbraca in piscoturi (pe care la taiati dupa inaltimea tortului). Piscoturile se "strang" cu o funda. Tortul se decoreaza cu frisca si fructe, dupa care Tortul Diplomat poate fi servit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și...

Pate din alune/nuci caju si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii