Tort diplomat

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece, dizolvata in 2-3 linguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sarlota:
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 gr gelatina
  • 30 gr cacao
  • 600 gr frisca
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50-60 gr coaja rasa de portocala
  • piscoturi
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece, dizolvata in 2-3 linguri de lapte cald. Se ia de pe foc apoi compozitia si i se adauga cacaua crenuta, iar apoi romul, zaharul vanilat, o parte din fructe confiate iar la urma jumatate din cantitatea de frisca batuta. Se unge o forma rotunda cu unt, se asaza piscoturile taiate orizontal si stropite cu sirop, apoi pe langa peretii formei se pun piscoturi in picioare. Se toarna crema, se aranjeaza restul de piscoturi si se introduce tortul in frigider,


Se serveste cu restul de frisca batuta, garnisit cu portocale confiate.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine Prajitura snikers Prajitura cu gem

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii