Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ulei, frisca, mandarina, struguri si jeleu.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se fierbe zaharul si apa, iar siropul rezultat se toarna peste albusuri. Se amesteca bine, iar la final se adauga galbenusurile si uleiul. Se adauga faina, cacaua, dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se introduce la cuptor si se lasa la copt. Separat, se freaca ouale cu zaharul, pentru crema. Se pun pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Gelatina se pune la inmuiat, iar frisca se bate spuma. Gelatina se amesteca cu crema si cu frisca. Se unge blatul cu compozitia rezultata si se orneaza cu mandarine si struguri.
Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Plăcinta cu iaurt și afine este o bunătate, o rețetă care se pregătește foarte ușor și te bucură prin gustul ei...
Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și deliciosDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti