Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)

Tortul diplomat este un desert foarte apreciat si cunoscut. Pentru reteta de tort diplomat rapid, ai nevoie doar de 30 de minute pt a-l prepara iar rezultatul va fi delicios.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina Dr.Oetker (ambalaj albastru cu verde)
  • 10 piscoturi
  • fructe de sezon (capsuni sau citrice)
  • 1 iaurt mare
  • vanilie
  • celofan
  • putina apa

Mod de preparare

Prima data se pune o folie de celofan intr-o cratita rotunda si putin udata cu apa ca sa se lipeasca folia de pereti. Se imbraca peretii cratitei pe interior cu fructele dorite si apoi se pregateste compozita tortului diplomat in felul urmator:

Se bate frisca pana se intareste bine. Se pastreaza putina intr-un pahar pt. ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite, vanilia si gelatina. Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul. Apoi se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste bine. Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul.

Se ia de pe foc si se adauga la compozitia de tort. Se amesteca bine si toata compozitia de toarna in cratita gata imbracata cu fructe. La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa. Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider si se aseaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si se indeparteaza folia. Tortul se poate orna cu frisca dupa preferinta .


Tortul diplomat rapid se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si prune

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...

Prajitura cu branza si prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca