Tort diplomat la rece

Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o portocala si cand este fierbinte

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 plicuri de gelatina
  • 10 linguri de zahar
  • 0.5 l lapte
  • 2 compoturi de ananas
  • 200 gr. stafide aurii
  • 1 l frisca lichida
  • un pachet de piscoturi
  • 2-3 portocale
  • 3-4 buc. kiwi (sau alte fructe pentru ornat) si 2 coli de celofan

Mod de preparare

Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o portocala si cand este fierbinte se adauga ouale batute bine si se ia de pe foc, se mai adauga gelatina inmuiata in prealabil in sucul de la compotul de ananas si se lasa la racit.

Intre timp se pun foliile de celofan intr-o cratita de 4 litri si pe fundul ei si pe lateral se aseaza fructele de ornat(portocale, kiwi , e.t.c.). Cand laptele este proape rece , caldut chiar , se amesteca cu frisca , ananasul stors bine , stafidele .Este o compozitie de consistenta unei smantani , se aseaza un rand de compozitie peste fructele asezate , un rand de piscoturi date prin apa cu zahar , un alt rand de compozitie si ultimul un rand de piscoturi, Se aduna celofanul si se lasa la rece pana adoua zi. Se pot face 2 torturi potrivite din aceste ingrediente.

A doua zi se scoate intorcandu-l pe o farfurie.


Se serveste ca atare sau cu topping de caramel.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca