Tort dobos cu unt si cacao

Pentru foile de blat, ouale intregi se freaca cu zaharul pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga faina. Se tapeteaza forma. Se coc 6 foi care nu tr

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar tos
  • 10 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 pahar nuci macinate
  • Ingrediente glazura
  • zahar (cateva linguri)

Mod de preparare

Pentru foile de blat, ouale intregi se freaca cu zaharul pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga faina.

Se tapeteaza forma. Se coc 6 foi care nu trebuiesc rumenite.

Pentru crema, ouale se bat intregi cu zaharul in bain marie pana se ingroasa compozitia. Separat se adauga in untul batut cacaoa, care s-a dizolvat in putin lapte rece. Apoi se pun in unt ouale racite.

Se umplu foile cu crema. Ultima foaie se lasa la o parte ca sa se glaseze.

Pentru glazura, se ard cateva linguri de zahar. Cand zaharul a devenit aramiu, se toarna repede pe foaie si se intinde cu un cutit lung infierbantat la gura cuptorului. Daca totusi zaharul s-a racit si nu se mai intinde, se introduce foaia putin in cuptor cu zaharul ca sa se

inmoaie. Tot cu cutitul fierbinte se insemneaza feliile de tort ca sa se poata taia.

Pe masa unde se manipuleaza cu zahar ars este bine sa se unga cu ulei, ca sa se poata dezlipi picaturile de zahar ars.

Ca sa nu ne frigem este bine sa ne servim de o lamaie.

Daca nu se glaseaza ultima foaie cu zahar ars, atunci se unge tot cu crema si se unge tortul si imprejur cu crema. Pe crema se presara nuci zdrobite si prajite. Nucile pot

fi si caramelizate.

Dupa ce se pun nucile pe tort, se glaseaza cu serbet. intr-un ibricel se topeste serbetul de vanilie si se toarna zigzaguri neregulate. in acelasi serbet se pune cacaoa, ca sa se garniseasca si cu serbet negru pe langa cel alb de vanilie sau alte culori.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de tort:

Tort cu capsuni

Tort cu visine padurea neagra

Tort de zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si prune

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...

Prajitura cu branza si prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca