Tort dobos cu vanilie si cacao

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt topit
  • Ingrediente crema:
  • 500 mI lapte
  • 1/4 baton vanilie
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri faina
  • 400 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 150-200 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Se intinde si se coace fiecare foaie pe tava rotunda. Foaia care este mai frumoasa se lasa la o parte pentru a fi pusa deasupra.

Cand se glaseaza cu zahar ars se pune iar pe fundul tavii. Se face operatia de 2-3 ori, ca sa se acopere bine cu glazura de zahar ars din 6 linguri zahar.

Cu un cutit uns cu unt se traseaza de fiecare data portiile, iar la urma se apasa complet si se taie cu un cutit fierbinte.

Pentru crema, laptele se amesteca cu vanilia maruntita si se pune la fiert. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie, dupa care se toarna usor laptele racit si se subtiaza compozitia. Se pune apoi pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Racita, se amesteca cu untul spuma si cu cacaua preparata, adica se amesteca cacaua cu zahar si putina apa clocotita.

Aceasta pasta se pune in compozitie.
Pofta buna!

Alte prajituri gasiti aici:

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu nuca si gem de caise

Chec cu visine

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa