Tort dobos cu zahar ars

Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga incet faina. Se coc 10-12 fo

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 9 oua
  • 200 gr zahar
  • 160 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 3 batoane ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga incet faina.

Se coc 10-12 foi.

Pentru crema, ouale se bat cu zaharul si vanilia pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga ciocolata topita si inmuiata in lapte. Toate acestea m fierb in bain marie. Se raceste compozitia si se amesteca cu untul batut bine. Se unge cu crema fiecare foaie de blat, se pun una peste alta si se glaseaza apoi tortul cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte bucate recomandate:

Spuma de portocale

Rulada

Placinta cu mere delicioasa

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa