Tort dobos cu zahar ars

Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga incet faina. Se coc 10-12 fo

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 9 oua
  • 200 gr zahar
  • 160 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 3 batoane ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se bat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca intre ele si se adauga incet faina.

Se coc 10-12 foi.

Pentru crema, ouale se bat cu zaharul si vanilia pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga ciocolata topita si inmuiata in lapte. Toate acestea m fierb in bain marie. Se raceste compozitia si se amesteca cu untul batut bine. Se unge cu crema fiecare foaie de blat, se pun una peste alta si se glaseaza apoi tortul cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte bucate recomandate:

Spuma de portocale

Rulada

Placinta cu mere delicioasa

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii