Tort Doina

Pentru tortul Doina aveti nevoie de 2 pachete de piscoturi, 300 g unt, 2 tablete de ciocolata. Este foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi
  • 300 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri de cacao
  • stafide
  • alune
  • un paharel mic de apa
  • 1 plic de frisca
  • Crema:
  • unt
  • zahar
  • galbenus.

Mod de preparare

Pentru tortul Doina, crema se face astfel: se scoate apa din unt si se freaca cu zaharul, adaugand pe rand cate un galbenus. Se pun apa, cacaoa si ciocolata la fiert. Dupa ce s-a racit, se adauga alunele si stafidele. Albusurile se bat spuma si se amesteca ambele creme. Intr-o cratita de trei litri, se pune celofan si un rand de piscoturi insiropate in putin lapte pe toate partile, apoi se pune crema si piscoturi pana se termina compozitia.


Se lasa la rece pana a doua zi, iar la final, tortul Doina, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si felii de portocale sau alte fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...