Tort Doina

Pentru tortul Doina aveti nevoie de 2 pachete de piscoturi, 300 g unt, 2 tablete de ciocolata. Este foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi
  • 300 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri de cacao
  • stafide
  • alune
  • un paharel mic de apa
  • 1 plic de frisca
  • Crema:
  • unt
  • zahar
  • galbenus.

Mod de preparare

Pentru tortul Doina, crema se face astfel: se scoate apa din unt si se freaca cu zaharul, adaugand pe rand cate un galbenus. Se pun apa, cacaoa si ciocolata la fiert. Dupa ce s-a racit, se adauga alunele si stafidele. Albusurile se bat spuma si se amesteca ambele creme. Intr-o cratita de trei litri, se pune celofan si un rand de piscoturi insiropate in putin lapte pe toate partile, apoi se pune crema si piscoturi pana se termina compozitia.


Se lasa la rece pana a doua zi, iar la final, tortul Doina, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si felii de portocale sau alte fructe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii