Tort englez de ciocolata

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata fulgi
  • 80 g alune tocate
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • un galbenus
  • un zahar vanilat
  • Crema: 2 foi gelatina
  • 125 ml lapte
  • un galbenus
  • o lingura rom
  • un praf de budinca
  • 100 g ciocolata
  • 250 g smintina
  • 80 g zahar
  • Umplutura: 300 g cirese din compot
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri gem zmeura
  • Sirop: 3 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • o lingura zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.

Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.

120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...