Tort festiv cu pere

Aceasta reteta de tort nu este deloc complicata, tortul cu pere fiind un deliciu aspectuos perfect pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 60 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 120 g zahar
  • 90 g unt topit
  • coaja de lamîie razuita
  • un parf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie(din pastaie)
  • 1 lingura gem de caise
  • compot de pere
  • -10 jumatati de para
  • -350-400 ml suc din compot (sau sirop de zahar)
  • 250 g Quark
  • 1 lingurita concentrat de portocale
  • 100 ml frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichid
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zahar, pîna devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald. Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate(neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamîie, si turnam la amestecul de oua cîte putin, mixînd continuu.

Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat, si dam la cuptorul preîncalzit la 170° C, timp de maxim 30 minute.

Blatul se poate însiropa cu cîteva linguri de suc din compot.

Gemul de caise se încinge în microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/întarit.

Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.

Quarkul(brînza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale.
(pentru cele care ati facut acest concentrat si vi s-a întarit: încalziti cîteva secunde la mo, si devine subtire).

Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brînza de vaci.

Ungem tortul cu acesta crema. Pentru a nu murdari platoul, bagati sub tort hîrtie de copt, care o îndepartati dupa ce ati decorat tortul.
Pîna am topit ciocolata, am scos tortul pe terasa la racoare.


Tortul festiv cu pere este foarte racoritor.

Reteta torturlui cu pere a fost propusa de Maya pe forum culinar.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii