Tort festiv de zmeura

Tortul festiv de zmeura este potrivit oricarei ocazii festive, este un tort cu fructe cu aroma proaspata si crema fina de zmeura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 90 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie
  • 2 plicuri budinca zmeura
  • Pentru piureul de zmeura:
  • 200g zmeura
  • 1 lingurita gelatina
  • crema de albusuri:
  • 2 albusuri
  • 170 gr zahar
  • 60 ml apa
  • 3 lingurite suc lamaie
  • 1 lingurita miere artificiala (sau glucoza
  • sau energizantul care se gaseste in Romania)
  • 1 budinca de zmeura

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tort:

Se bat albusurile impreuna cu apa, zaharul si cateva picaturi suc lamaie pana devin o spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile si praful de copt stins - si se incorporeaza incet cu ajutorul unei linguri de lemn.
Apoi se da drumul in ploaie la continutul celor 2 plicuri de budinca si din nou amestecam totul usor. Compozitia am pus-o in tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
Compozitia trebuie sa fie pufoasa.

Am intins aluatul si l-am pus la copt in cuptor preincalzit la 175-180 grade Celsius, 15 minute.

Intre timp m-am apucat sa fac repejor pireul de zmeura:
Am dizolvat in 2 linguri de apa calduta 1 lingurita rasa de gelatina praf (Dr. Oetker)
200 gr zmeura congelata le-am pus pe foc, in cateva clipe au inceput sa se dezghete. Le-am fiert la foc mic cam 5 minute. Compozitia obtinuta am strecurat-o prin sita si am adaugat putin sirop de zmeura pentru a o indulci. Am topit gelatina si am adaugat-o tot acolo..

Am taiat putin capetele blatului, l-am lasat sa se raceasca, iar apoi l-am asezat pe tava pe care urma sa-l ornez..si m-am apucat de crema de albusuri:

Toate se pun intr-un castron pe baie de aburi si se bat cu mixerul in jur de 7-10 minute. Dupa 7-10 minute am scos castronul de pe baia de aburi si am mai batut spuma inca vreo 5-7 minute.

Am preparat o budinca de zmeuradin 250 ml lapte si jumatate pachet praf budinca.
Budinca calduta am amestecat-o cu 4 linguri de crema de albus..Am pus la ochi pana cand mi-a placut consistenta cremei...

Amestecul de budinca cu crema de albus l-am pus in centrul blatului iar cu restul cremei de albus am inceput sa acopar marginile.

Am presurat pe margini fulgi de cocos apoi m-am jucat de-a decoratu' facand astfel un "baraj" pentru a putea turna pireul de zmeura deja racit. Dati tortul la frigider.



Reteta de tort festiv cu zmeura a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu ton si sardine

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

Lasagna cu ton si sardine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii