Tort floare de primavara

Tortul floare de primavara este o reteta de tort deosebita, un buchet de flori din pasta de zahar. Cu crema fina de ciocolata alba si capsuni, acest tort va rasfata si cele mai pretentioase gusturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 30 ml apa rece
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata
  • Crema:
  • 650ml frisca lichida
  • 300g ciocolata alba
  • 400 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 4lg zeama de lamaie
  • 20g gelatina dizolvata in 5lg de apa calda.

Mod de preparare

Se face blatul si se coace intro tava in forma de floare, apoi se taie in trei.

crema:

capsunele se fac pireu in blender, se pun intro cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si din momentul cand au inceput sa fiarba, se lasa 3 minute, apoi se dau deoparte. 400 ml frisca lichida se pune intr-o cratita pe abur si cand e fierbinte se pune ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana s-a topit toata ciocolata, apoi asa fierbinte se pune peste pireul de capsuni. Se adauga si gelatina in crema calda si se lasa la rece pana incepe sa se inchege putin.

Intre timp se bate bine restul de 250ml frisca si cand crema de capsuni a inceput sa se inchege putin se amesteca cu frisca (cu mixerul). E o crema foarte aromata si buna, putin acrisoara.

Se pune o foaie de blat in tava in care a fost copt, se insiropeaza cu siropul de la amandina care se imparte in trei. Se pun si felii de capsuni peste blat, sa fie mai aromat si pe urma jumatate din crema, a doua foaie, iar capsuni si iar crema si deasupra a treia foaie.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se da le rece cateva ore...dupa care se intoarce pe un platou. Pentru a fi imbracat in pasta de zahar, se da un strat subtire de unt inainte. Se imbraca in pasta si apoi se pune buchetelul care se poate face cu cateva zile inainte.


Reteta de Tort Floare de primavara propusa de lissa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca