Se sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul cate putin, batand incon
Se sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul cate putin, batand incontinuu, pentru ca uleiul sa nu taie crema. Se incorporeaza cu atentie laptele, se adauga praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, se parfumeaza cu coaja de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se framanta un aluat mai moale, care se imparte in trei parti egale. Foile de aluat se coc de fundul unei tavi, se lasa sa alunece pe un platou, apoi se ung cu mere in amestec cu frisca. Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc pe foc mic Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca usor cu frisca. Amestecul se pune intre foile tortului si se lasa ss stea cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu mere
Placinta cu mere
Chec cu mere si nuci
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa