Tort inima

Tort inima este o reteta de tort usor de facut, cu fructe, perfect pentru ziua indragostitilor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema am folosit
  • - 5 galbenusuri
  • - 100 g zahar
  • -220 ml lapte
  • - 1 litru de frisca lichida
  • - 30 g gelatina
  • - 1 cutie compot de ananas

Mod de preparare

Am separat 5 oua. Am batut bine albusurile cu 3 linguri de zahar,apoi galbenusurile pe care le-am batut cu alte 3 linguri de zahar.
5 linguri pline cu faina + un pachet de praf de copt, le-am turnat peste galbenusuri, plus 3 linguri din albusurile batute spuma. Am amestecat bine, cu mixerul, incorporand cate o lingura din albusurile spuma. Am asezat in tava o foaie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si-am colorat-o cu faina... turnand mai apoi compozitia. Am dat-o la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade.

L-am lasat sa se raceasca, timp in care am batut 200 ml frisca + 1 lg de zahar pudra. L-am taiat pe din doua si insiropat cu zeama din compotul de piersici. Intre blaturi, am pus un rand de frisca si altul tot de frisca peste care am adaugat colorant rosu pentru prajituri.




Tortul inima se serveste rece si cu prietenii!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...