Tort inima cu frisca si fructe

Tortul inima cu frisca si fructe poate fi servit la ocazii speciale sau poate fi facut, pur si simplu, din dragoste pentru cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vaniliat.
  • Pentru insiropat:
  • apa si zahar.
  • Crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri zahar
  • 250 g capsuni.
  • Pentru ornat:
  • capsuni
  • kiwi
  • banane
  • fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Se bat albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt si apoi punem cate o lingura in compozitia de oua. Coacem la cuptorul preincalzit 45 minute, dupa care scoatem blatul si il lasam o noapte.
Prepararea cremei:
A doua zi preparam frisca cu zaharul si capsunile taiate bucatele, insiropam blaturile si acoperim cu crema. Se imbraca tortul in frisca batuta, se niveleaza si se orneaza cu fructele taiate dupa bunul plac, dar si cu bucatele de ciocolata.
Tortul il dam la frigider pentru minim 2 ore.

Sursa de inspiratie: http://www.teobucatar.ro/2012/05/tort-cu-frisca-si-capsuni.html

Produsele Philips sunt de foarte buna calitate si mi-as dori sa testez unmixer vertical pentru prepararea mai rapida a torturilor si pentru usurarea muncii.


Tortul inima cu frisca si fructe se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...

Sandwich cu sos de prune și somon fume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca