Tort Le Rouge et le Noir

Tort Le Rouge et le Noir este o reteta de tort delicioasa. Tortul cu ciocolata poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva sau o cina romantica.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 1/2 kg capsuni
  • 7 linguri zahar
  • 1 ceasca apa
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura cacao (cu varf)
  • 180 gr ciocolata neagra (2 tablete)
  • 150 gr zahar (pentru glazura)
  • 1/2 ceasca lichior
  • 1 ceasca sirop de capsuni
  • 3 lingura zahar (pt sirop)
  • 100 ml apa fierbinte (pentru sirop)
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare


Blatul de tort:

4

Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.
Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul.
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat. Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.

Glazura (topping-ul):

Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa. Am dat tortul la rece inainte de servire


Tortul cu ciocolata poate fi servit la orice ocazie festiva sau aniversare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca