Tort Manuela de Marisa

Se bat spuma ouale intregi cu zaharul pana ce sunt umflate si spumoase. Intre timp se amesteca untul cu ciocolata si se topesc. Peste oua se adauga f

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr. zahar
  • 150 gr. unt
  • 200 gr. ciocolata
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100 gr. faina

Mod de preparare

Se bat spuma ouale intregi cu zaharul pana ce sunt umflate si spumoase.

Intre timp se amesteca untul cu ciocolata si se topesc.

Peste oua se adauga faina cu praful de copt cate putin amestecand incet dupa care se adauga cate un picut de ciocolata topita amestecand tot usor.

Am pus-o la copt in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi cu cacao ( ca sa nu ramana pete de faina alba pe ea cand o scoti din forma, cantitatea dubla merge intr-o forma de tort de 32 de cm)

L-am copt la 160 grade C pentru 40 de minute.

Am lasat-o sa se raceasca si apoi am pus-o pe gratar.
Reteta Tort Manuela de Marisa a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...