Tort mascota cu biscuiti

Tort mascota cu biscuiti este o reteta de tort cu aroma subtila de cafea si cu visine, un tort perfect pentru orice motiv de sarbatoare.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 4 buc. oua
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 20 g esenta rom
  • 100 g nuci
  • 125 g stafide
  • 400 g biscuiti vanilati
  • 200 ml cafea
  • 1 pumn visine din visinata

Mod de preparare

Intr-o cratita se bat bine ouale, se amesteca cu zaharul si cacaoa si se pune la foc mic amestecand continuu cam 10 min, pana cand capata consistenta unui serbet, apoi se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se dau prin masina de nuci, se pune esenta de rom si cafeaua rece cate putin, avand grija sa nu iasa o pasta prea moale.
Intr-un vas se freaca bine untul si se incorporeaza crema de cacao. Din compozitie se opresc 3 linguri pentru glazura. Restul se toarna peste pasta de biscuiti, se omogenizeaza bine, apoi se adauga nucile taiate bucatele mici si stafidele. Se poate adauga hahat in loc de stafide.
Se aseaza pe un platou si se da forma de tort. Se baga 30 min la frigider, apoi se unge cu glazura. Se tine la congelator cam 1 ora ca sa se intareasca compozitia, apoi se orneaza cu visine din visinata si frisca.
Se pastreaza la frigider.


Tortul mascota cu biscuiti se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca