Tort minunat

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt si se toarna i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • sirop
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 foi de gelatina
  • 1 kg frisca
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de tort cu unt si se toarna in ea compozitia, apoi se introduce in cuptor, la copt, pe foc mic. Se scoate, se lasa la racit si se taie pe orizontala, in doua. Se insiropeaza cu sirop din 7 linguri de zahar fiert cu un pahar de apa, rom si coaja de portocala. Se prepara apoi crema. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Se mai adauga gelatina inmuiata in doua linguri cu apa calda si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca si cu fructe zaharisite. Se asaza crema intre cele doua blaturi iar deasupra se garniseste cu restul de frisca.


Se serveste dupa ce a stat la rece pana a doua zi.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri delicioase

Prajitura televizor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton si dovlecel

M-am inspirat de pe blogul retetefeldefel

Paste cu ton si dovlecel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca