Tort Mousse

Tortul mousse este delicat, fin, potrivit pentru un rasfat culinar, fie ca alegi sa il prepari ca si tort festiv sau pur si simplu ca ti-e pofta de o prajitura fina care ti se topeste in gura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 3 linguri faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 lingura cacao
  • - ½ fiola esenta rom
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • - 250 gr ciocolata alba
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 2 foi gelatina
  • - 275 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:
  • - 200 gr ciocolata cu lapte
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 1 foaie gelatina
  • - 175 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata neagra:
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 1 foaie gelatina
  • - 125 ml frisca
  • Ingrediente sirop:
  • - 50 gr zahar
  • - 50 ml apa
  • - ½ fiola esenta rom

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.


Mousse-urile se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.
Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.



Tortul mousse este o delicioasa prajitura cu crema ce se serveste rece. Foarte multa lume se sperie de prepararea mousse-ului, dar daca urmezi pasii prezentati mai sus reusita e sigura, iar rezultatul este delicios!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii