Tort Olandez cu visine

Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime si putin mai mari decat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 60 g jeleu de coacaze
  • 80 g fondant
  • 750 ml frisca
  • 100 g zahar
  • 450 g compot de visine
  • putina scortisoara
  • 3 lingurite amidon

Mod de preparare

Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime si putin mai mari decat forma de tort. Aseaza foile in tava tapetata cu hartie de copt. Taie foaia de jur imprejur, dupa care lasa-o sa se odihneasca timp de 15 minute. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Infige de mai multe ori o furculita in cele trei foi si coace-le aproximativ 10 minute. In acest timpe scurge visinele. Fierbe zeama de visine cu scortisoara si 50 g de zahar, adauga amidon, fierbe din nou, dupa care adauga visinele si lasa amestecul la racit. Poti taia foile calde in forme rotunde. Aseaza cea mai frumoasa foaie pe plansa, cu partea de sus in jos si unge cu jeleul de coacaze fierbinte, dat prin strecuratoare. Lasa-l sa se intareasca, dupe care unge cu fondant. In asa fel vei obtine o suprafata rozalie si stralucitoare. Cand s-a intarit, imparte-l cu un cutit pentru tort in 12 parti. Bate spuma tare frisca cu zahar. Unge o foaie cu un strat subtire de frisca. Decoreaza marginea foii cu 3 inele din frisca. Imparte visinele intre inele (pune deoparte 12 boabe pentru decor). Aseaza urmatoarea foaie in forma, peste foaia de jos umpluta, dupa care unge cu frisca. Ridica putin forma si aseaz-o inapoi pe plansa, eliminand astfel eventualele bule de aer formate in umplutura. Scoate inelul si unge marginea tortului cu frisca, dupa care aseaza peste tort foaia de sus, unsa cu glazura. Decoreaza fiecare felie cu un trandafir din frisca si cate o visina. Poti pregati si in forma de patrat.

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca