Tort "Padurea Neagra"

Tortul "Padurea Neagra" este, de fapt, un tort cu blat inchis la culoare si crema alba, gustul fiind incununat cu succes de fructele confiate, proaspete sau din compoturi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.
Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema:

Se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)
Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.
Dam la rece dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Nota: In loc de visine se poate folosi si o dulceata de visine de la Bunatati din natura.


Tortul "Padurea Neagra" se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu lapte si pepite de ciocolata

Aceste painici le mai cumparam din cand in cand din magazin. Eu am facut cateva si cu bare de ciocolata. Merg bine la o...

Painici cu lapte si pepite de ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca