Tort pentru ceai

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy,

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri de frunze de ceai rooibos
  • 500g. fructe confiate taiate marunt
  • 150g. cirese confiate
  • 200g. amestec de nuci
  • alune si migdale
  • 250g. zahar brun
  • 125ml. brandy
  • 1 ou
  • sare
  • 500g. faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de amestec de scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • cuisoare
  • toate macinate si amestecate
  • 2 linguri miere
  • Pentru glazura: 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 300g. zahar praf
  • 1 ciocolata de menaj

Mod de preparare

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy, cu nuca, migdalele si alunele zdrobite, nu macinate, cu zaharul si peste noapte, se lasa intr-un vas acoperit.

Se preincalzeste cuptorul. Din faina, praf de copt, miere, condimentele amestec, scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare, toate macinate, putina sare, precum si amestecul de ceai cu fructe confiate, se face un aluat .

Intr-o forma rotunda, de tort, cu diametrul de 26cm., unsa si infainata, se pune compozitia si se coace 1h si 15'. Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se pune pe o farfurie de tort.

Se pregateste glazura: se bat bine albusurile de ou, se adauga zaharul praf si sucul de lamaie. Se acopera tortul cu aceasta glazura. Se topeste ciocolata in bain-marie si se orneaza dupa dorinta peste glazura alba, se face diferite forme.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...