Tort pentru ceai

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy,

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri de frunze de ceai rooibos
  • 500g. fructe confiate taiate marunt
  • 150g. cirese confiate
  • 200g. amestec de nuci
  • alune si migdale
  • 250g. zahar brun
  • 125ml. brandy
  • 1 ou
  • sare
  • 500g. faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de amestec de scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • cuisoare
  • toate macinate si amestecate
  • 2 linguri miere
  • Pentru glazura: 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 300g. zahar praf
  • 1 ciocolata de menaj

Mod de preparare

In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate, ciresele confiate, cu brandy, cu nuca, migdalele si alunele zdrobite, nu macinate, cu zaharul si peste noapte, se lasa intr-un vas acoperit.

Se preincalzeste cuptorul. Din faina, praf de copt, miere, condimentele amestec, scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare, toate macinate, putina sare, precum si amestecul de ceai cu fructe confiate, se face un aluat .

Intr-o forma rotunda, de tort, cu diametrul de 26cm., unsa si infainata, se pune compozitia si se coace 1h si 15'. Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se pune pe o farfurie de tort.

Se pregateste glazura: se bat bine albusurile de ou, se adauga zaharul praf si sucul de lamaie. Se acopera tortul cu aceasta glazura. Se topeste ciocolata in bain-marie si se orneaza dupa dorinta peste glazura alba, se face diferite forme.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...