Tort pentru majorat

Reteta pentru trandafiri o am de la Lily. Mi-au iesit frumosi din a doua incercare. Unde greseam? Laptele praf trebuie rasnit in rasnita de cafea, sa

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Trandafiri
  • 1 lingura miere
  • lapte praf pana la consistenta necesara
  • Fondant
  • 150 g marhsmallows (sunt bomboane pufoase
  • se gasesc in magazine la 4
  • 5 ron punga)
  • 330 g zahar pudra
  • 3 linguri apa

Mod de preparare

Reteta pentru trandafiri o am de la Lily. Mi-au iesit frumosi din a doua incercare. Unde greseam? Laptele praf trebuie rasnit in rasnita de cafea, sa fie cu adevarat pudra. In rest se foloseste 1 lingura de miere (eu am incalzit-o putin in baie de abur pentru ca era cam teapana) la care se adauga lapte praf pana cand compozitia este destul de tare si petalele nu se lasa.

Fondantul-dupa mai multe retete incercate am optat pt. cea cu marhsmallows gasita pe net. Secretul este sa il lasi 24 de ore la odihna, infasurat in folie, sa nu prinda aer.

Frunzele-ideea este luata tot de pe net. Se folosesc frunze naturale. Pentru ca este iarna am folosit cateva frunzulite din trandafirul japonez din casa (spalate, sterse). Ciocolata trebuie asezata in mai multe straturi, pe rand, dupa ce fiecare se usuca ( daca stratul de ciocolata este prea subtire frunzele se rup)


Se serveste dupa ce a stat un timp la rece.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca