Tort picior de gasca

Batem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de tort si o presaram cu fa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 dkg unt
  • 5 dkg cacao
  • 1 ou
  • 25 dkg zahar pudra
  • ¼ dl lapte
  • 25 dkg faina
  • ½ plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 3 dl lapte
  • 2 linguri gris
  • 2 galbenusuri
  • 30 dkg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 dkg unt
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg unt
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Batem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de tort si o presaram cu faina. Turnam aluatul in forma de tort si il coacem. Il lasam sa se raceasca in forma de tort. Pentru umplutura fierbem grisul in lapte, dupa racire adaugam galbenusurile. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si untul si amestecam cu grisul. Turnam umplutura peste aluatul din forma. Glazuram: incalzim untul cu cacao si il intindem pe tort. Inainte de servire scoatem forma si feliem.
Alte retete

Tort tiramisu

Tort cu mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...