Tort picior de gasca

Batem spuma albusurile a 2 oua si adaugam cate unul galbenusurile, 10 dkg de zahar, 7 dkg faina si 5 dkg de margarina topita si racita. Turnam aluatul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 dkg faina
  • 10 dkg zahar
  • 5 dkg margarina
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 18 dkg zahar
  • 1 lingura praf de cacao
  • 2 dl cafea neagra tare
  • 25 dkg unt sau margarina
  • Compot de visine fara samburi
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 lingura zahar
  • 3 dkg unt

Mod de preparare

Batem spuma albusurile a 2 oua si adaugam cate unul galbenusurile, 10 dkg de zahar, 7 dkg faina si 5 dkg de margarina topita si racita. Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa , il coacem si il lasam sa se raceasca. Amestecam 2 galbenusuri cu 18 dkg zahar, 1 lingura de praf de cacao, 2dl de cafea neagra tare si fierbem pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin, amestecam cu 25 dkg de unt batut spuma pana obtinem o crema neteda. Turnam crema peste aluatul din forma si apasam visinele in ea, netezim crema deasupra lor. Lasam la uscat la loc rece si apoi glazuram cu o crema obtinuta din amestecarea a 2 linguri de praf de cacao cu 2 linguri de zahar, putina apa si 3 dkg de unt.
Alte torturi recomandate

Tiramisu

Diplomat

Tort cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca