Tort racoros cu fructe de padure si cirese

Tort racoros cu fructe de padure si cirese este o reteta de tort potrivita pentru zilele calde de vara, cu blat pufos de pandispan si crema racoroasa de fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ptr blatul pandispan:
  • -3 oua(medii)
  • -100gr fructoza(6 linguri rase-se poate inlocui cu zahar dar eu incerc sa-mi tin sub control greutatea…care nu este
  • prea mica)
  • -2 linguri ulei(nu l-am cantarit)
  • -90 gr faina(6linguri)
  • -un varf praf de copt
  • -un pliculet zahar vanilat
  • Ptr cremele cu fructe
  • -500 gr mascarpone
  • -300gr frisca lichida
  • -40 gr fructoza(optional)
  • -10 gr gelatin
  • -200 gr fructe de padure
  • -200 gr cirese fara samburi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Ptr blat:

Se separa oualele. Galbenusurile se freaca cu 3linguri (50gr ) fructoza,  uleiul si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand sunt batete bat se adauga in ploaie fructoza. Se mai bate putin pana la intarire. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga peste ele faina si praful de copt care au fost in prealabil amestecate si cernute (pentru aerare) daca se vrea…
Se toarna intr-o forma detasabila cu diametrul de 24cm si se introduce in cuptor maxim 15 minute pe gratar la nivel 3/4sus(cuptorul incalzit in prealabil ).

Ptr crème:

Se amesteca mascarponele(dupa ce a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore-esential la amestecul cu gelatin deoarece daca este prea rece gelatina se incheaga rapid nu se mai amesteca cu crema) cu frisca batuta bine (frisca lichida necesita baterea de la rece obligatoriu ,dar dupa batere va fi si ea tinuta ½ ora la temperature camerei) si se imparte crema in doua intr-una introducandu-se piure de fructe de padure iar in celalta piure de cirese.
Atat din fructele de padure cat si din cirese se face piure(cu un mixer vertical-dar piure separat pentru fiecare fruct). La fructele de padure(eu am avut congelate) avand in vedere ca sunt mai multe coacaze gustul mi s-a parut cam acru si am adaugat 2linguri fructoza.
Intre timp am pus la hidratat gelatin cu 2 linguri apa(cate 5 grame pentru fiecare fruct+1linguri apa) si am preparat-o pe rand asa cum scrie pe pachet (adica dupa hidratare se pune pe bain-marin si se amesteca pana la topire dar fara sa fiarba).
Dupa ce blatul s-a copt se imbraca forma in folie alimentara si se aseaza blatul din nou in ea dupa care se aseaza crema cu piureul de fructe de padure(eu dupa ca l-am intins am infipt in el mure si zmeura) si se da la frigider 1 ora si apoi se adauga si cea dea doua crema cu piureul de cirese(de aceea am specificat ca gelatina sa se prepare in doua parti).
Se orneaza dupa bunul plac.

http://shabbychicshop.ro/2484-zambila


Ideal a se servi tortul racoros cu fructe a doua zi dar se poate si dupa 3 ore.Deasemenea se poate ansambla si in forme mai mici atat cat ar insemna o portie(foto.7)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii