Este un tort pefect pentru caldurile verii.
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine pana ce acesta se dizolva, apoi galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Se da la cuptor incins la 180 de grade pt. 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Se lasa la racit. Crema: se mixeaza bine frisca si iaurtul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune gelatina la inmuiat dupa care se incalzeste putin pana se topeste. Se toarna peste frisca, se mixeaza iar apoi se adauga fructele spalate, curatate si taiate bucatele mici (caisele) iar la final se pun si cateva piscotele. Se amesteca usor sa se omogenizeze. Aceeasi tava de tort se imbraca cu folie alimentara si se pune blatul. Se toarna peste blat crema, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi. Se scoate din forma de tort, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna sa aveti!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii