Tort Raluca

Tortul Raluca este un tort delicios cu mai multe tipuri de blat de tort, cu frisca si fructe. Un tort perfect pentru o dupa-amiaza calda.

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Primul blat – roz
  • 8 oua
  • 8linguri cu varf de faina
  • 8 linguri zahar
  • 2-3 linguri colorant alimentar ( depinde de intensitatea care o doriti la blat)
  • Se prepara blatul obisnuit
  • Al doilea blat – normal
  • 8 oua
  • 8 linguri cu varf de faina
  • 8 linguri zahar
  • Se prepara normal.
  • Al treilea blat- puteti folosi orice forma daca aveti ( stea
  • inima
  • doar sa incapa pe primul blat
  • daca nu aveti forme speciale de tort faceti intr-o forma rotunda si decupati ce forma doriti)
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • jumatate de cantitate am amestecat- o cu colorant alimentar
  • jumatate am lasat galben
  • Se prepara normal doar ca in tava am asezat mai intai blatul galben apoi deasupra blatul roz si am dat la copt.
  •  
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone ( ideal ar fi 500 g
  • dar... )
  • putin zahar pudra
  • dupa gust
  • inca 250 g frisca lichida ( pt ornat)
  • Sirop:
  • 200 ml apa se fierbe cu 5-6 linguri zahar. Cand luam de pe foc punem 2 lingurite esenta de vanilie.
  •  
  • Fructe:
  • 500 g capsuni
  • 2 banane

Mod de preparare

Blaturile se prepara clasic : se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si ferma, adaugam galbenusele unul cate unul amestecand cu atentie cu o lingura de lemn ca sa nu se lase bezeaua, apoi adaugam faina tot treptat si amestecand usor, iar dupa caz adaugam si colorantul alimentar . Se coc blaturile, facem testul cu scobitoarea.
Crema: Se bate frisca ( 500 ml) si se amesteca cu mascarpone, se adauga zahar pudra dupa gust. Se imparte in 2 parti crema. Intr-o parte se pune pireu de capsuni ( cam 10 capsuni, depinde cat de intensa doriti aroma) si in cealalta parte se pune o banana pisata).
Asamblare:
Se pune pe o tava dreptunghiulara blatul roz. Se insiropeaza. Se pun capsunile ramase taiate felii. Se pune deasupra crema de capsuni si blatul alb. Se insiropeaza si blatul alb, se pune crema de capsuni si se imbraca totul in frisca alba ( cele 250 ml ramase pt ornat).
Al treilea blat se taie pe mijloc, se pune prima parte pe blatul imbracat in frisca, se insiropeaza, se aseaza cealalta banana taiata felii, se pune deasupra crema de banana, se pune cealalta jumatate a blatului, se insiropeaza, se pune din nou crema de banana si se imbraca totul in frisca alba.
Se decoreaza dupa prefernt, la fel si tortl pana la urma se poate face dupa preferint ca forma si chiar fructe.

Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/:
carafa cu lighean, baie portelan


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii