Tortul Raluca este un tort delicios cu mai multe tipuri de blat de tort, cu frisca si fructe. Un tort perfect pentru o dupa-amiaza calda.
Blaturile se prepara clasic : se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si ferma, adaugam galbenusele unul cate unul amestecand cu atentie cu o lingura de lemn ca sa nu se lase bezeaua, apoi adaugam faina tot treptat si amestecand usor, iar dupa caz adaugam si colorantul alimentar . Se coc blaturile, facem testul cu scobitoarea.
Crema: Se bate frisca ( 500 ml) si se amesteca cu mascarpone, se adauga zahar pudra dupa gust. Se imparte in 2 parti crema. Intr-o parte se pune pireu de capsuni ( cam 10 capsuni, depinde cat de intensa doriti aroma) si in cealalta parte se pune o banana pisata).
Asamblare:
Se pune pe o tava dreptunghiulara blatul roz. Se insiropeaza. Se pun capsunile ramase taiate felii. Se pune deasupra crema de capsuni si blatul alb. Se insiropeaza si blatul alb, se pune crema de capsuni si se imbraca totul in frisca alba ( cele 250 ml ramase pt ornat).
Al treilea blat se taie pe mijloc, se pune prima parte pe blatul imbracat in frisca, se insiropeaza, se aseaza cealalta banana taiata felii, se pune deasupra crema de banana, se pune cealalta jumatate a blatului, se insiropeaza, se pune din nou crema de banana si se imbraca totul in frisca alba.
Se decoreaza dupa prefernt, la fel si tortl pana la urma se poate face dupa preferint ca forma si chiar fructe.
Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/:
carafa cu lighean, baie portelan
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii