Tort raw cu ciocolata si afine, fara lapte si oua - by Ligia Pop

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • miere raw dupa gust
  • esenta de vanilie
  • esenta de vanilie
  • Blat
  • migdale 200 g
  • carob/ pudra de roscove 100 g
  • fulgi de cocos pentru partea de jos
  • Crema
  • afine proaspete sau congelate 200 g
  • zmeura 50 g
  • caju raw 50 g
  • miere raw dupa gust
  • aproximativ 100 g
  • apa filtrata 100 ml
  • psyllium 100 g
  • Glazura
  • miere lichida 50 ml
  • carob/pudra de roscove 30 g
  • esenta de vanilie
  • Ornare
  • zmeura proaspeta sau congelata
  • petale de flori
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa pana cand se transforma in faina de migdale, apoi adaugati carobul si mierea pana cand devine un „aluat" lipicios si omogen
• intre timp, inainte de a incepe asamblarea, presarati pe platou fulgii de cocos
• pozitionati cercul culinar si neaparat sa aveti fulgi de cocos in interior. Peste ei presati si nivelati compozitia intr-o forma circulara de aproximativ 10/10 sau intr-o forma ceramica patrata, folosind o lingura sau o spatula. Important e ca blatul sa aiba cel putin 1-2 cm inaltime
• toate ingredientele cu exceptia psyllium-ului, se adauga in blenderul performant Oster Versa si se mixeaza pana se transforma intr-o crema fina, dar nu mai mult de 1-5 minute. Altfel compozitia se va infierbanta si nutrientii vor disparea treptat prin incalzire
• la final, inainte de a opri blenderul, adaugati psylliumul si mai mixati cateva secunde pana se incorporeaza. Lasati sa se patrunda vreo 5 minute si sa se umfle psylliumul
• turnati umplutura peste blat si dati la congelator timp de 30 de minute
• pregatiti ingredientele pentru glazura si amestecati-le pana cand tot carobul se incorporeaza
• inainte de servire scoateti tortuletele pentru 5-10 minute la temperatura camerei si ornati cu glazura si decoratiunile alese.
• desertul se poate pastra la frigider intr-o cutie cu sticla cu capac, timp de 1-2 zile.

Savurati cu placere!

Articolul complet aici: https://ligiapop.com/2016/07/14/tort-raw-cu-ciocolata-si-afine-fara-lapte-si-oua/ 

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa