Tort Raw in degrade

Tortul Raw in degrade este un tort delicios si cel mai interesant este faptul ca nu necesita coacere si se face destul de repede.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blatul alb avem nevoie de:
  • -250 gr. fulgi de migdale
  • -200 gr. fulgi de cocos
  • -2 lingurite pudra de psyllium
  • -cateva picaturi extract de menta (preferata mea)
  • -50 ml ulei de cocos
  • Pt. blatul rosu avem nevoie de:
  • -putina sfecla rosie data prin razatoarea fina
  • -200 gr. migdale
  • -50 ml ulei de palmier
  • -1 lingura de miere
  • -cateva picaturi extract de vanilie (al meu e home-made)
  • Pt. crema alba avem nevoie de:
  • -150 gr. caju
  • -putina apa
  • -miere dupa gust (eu am pus cca 4 linguri)
  • -50 ml ulei de palmier
  • -1 lingurita pudra de psyllium
  • Pt. crema roz avem nevoie de:
  • -1 banana
  • -200 gr. fructe de padure congelate (zmeura si mure)
  • -10 ml ulei de cocos
  • -10 ml ulei de cacao
  • -3-4 linguri de miere
  • -cativa fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Intotdeauna am crezut ca bucataria raw nu are cum sa fie atat de gustoasa si bogata in preparate...dar am descoperit ca nu e deloc asa. Si pt. ca sunt dependenta de dulciuri, nu m-am putut abtine sa nu incerc un tort; si iarasi, pt. ca nu ma pot abtine sa nu inventez ceva....iata ce mi-a iesit!

Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui!
Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon, pt. ca e mai usor. Se da la rece pt. 5 minute, pana se intareste. Acesta va fi primul blat.
Intre timp trecem la prepararea cremei albe: toate ingredientele se mixeaza tot in blendr, pana se obtine o crema fina, fina. Atentie: intai se mixeaza caju-ul cu apa (apa trebuie sa acopere usor boabele de caju--daca aveti timp, ar fi bine ca acestea sa fie hidratate in prealabil), si abea apoi se adauga celelalte ingrediente pt. crema.
Dupa ce blatul alb a racit, se scoate forma din frigider, se toarna crema alba, apoi se da din nou la rece (chiar congelator--5 min.)
Pasul urmator consta in preparea cremei roz: se mixeaza bine fructele impreuna cu restul de ingrediente, pana se obtine din nou o crema fina. Aceasta se toarna din nou in forma, peste crema precedenta. Din nou se da la congelator, timp in care se prepara blatul final.
Se foloseste din nou blenderul pt. mixarea ingredientelor..obtinem din nou un blat faramicios, care se va turna cu lingura peste crema roz, apoi se niveleaza, presand usor blatul, ca sa capete fermitate.
Se lasa in congelator pt. 2 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se decoreaza, iar dupa 20 min. la temperatura camerei se poate servi.
Enjoy!


Tort Raw in degrade se serveste rece in felii subtiri, deoarece este foarte satios.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Tarta cu piersici si caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca