Tort sah (cu fructe de padure)

Tortul sah cu fructe de padure este un desert aspectuos si delicios, o reteta de tort potrivita pentru orice moment de sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 1+1/2 cana zahar
  • 1+1/2 cana faina
  • 3lg cacao
  • esenta de rom;
  • Crema:
  • 2 tablete ciocolata
  • 800gr. frisca
  • scortisoara;
  • Sirop:
  • zahar
  • apa
  • esenta de rom;
  • Decor:
  • fructe de padure.

Mod de preparare

1. Am facut compozitia de blat din 9 oua (a mai ramas putin dupa confectionarea blaturilor, dar mai bine dacat sa nu ajunga), o cana si jumatate de zahar, o cana si jumatate de faina, 3 linguri cacao.

2. Am batut albusurile spuma, apoi cu zahar pana s-a topit, am pus galbenusurile, o esenta de rom fiola (ca sa nu imoaie compozitia).

3. Am impartit in 2 castroane compozitia, in unul am pus cacao si trei sferturi de cana de faina (fara 2 linguri pe care le inlocuiesc cu cacao), iar in altul numai faina.

4. Am amestecat usor, am pus comopzitia in 2 cornete, am trasat cercuri concentrice in tava si am copt. Cam asa erau dupa copt (ultimul blat a avut un mic accident la aterizare dar nu se cunoaste in final.

5. Am topit 2 tablete de ciocolata si am batut 800 g frisca.

6. Separat am facut si siropul dintr-ocana de apa, zahar dupa gust si esenta de rom.

7. Am pus vreo 5 linguroaie de frisca in ciocolata si am amestecat. Am adaugat si jumatate de lingurita de scortisoara care i-a dat o aroma deosebita.

8. Am insiropat usor blaturile, am pus un strat nu prea gros de crema intre ele si am montat tortul.

9. Pe deasupra eu am pus fructe de padure (decongelate), peste care am turnat Tort Gelly rosu. Am acoperit marginile cu frisca. C red totusi ca mergea mai bine acoperit cu ciocolata, dar voiam neaparat sa incerc si faza cu fructele de padure si cum numai aveam timp de alt tort le-am combinat.


Pofta buna! Reteta Tort sah (cu fructe de padure) a fost propusa de T Irina 21734 pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca