Tort Scooby Doo

Pentru blatul de tort Scooby Doo mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam treptat galbenusurile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT
  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • CREMA 1
  • 500 ml frisca
  • 200 g iaurt de piersici
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Marmelada
  • CREMA 2
  • 1 plicuri budinca vanilie
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g ciocolata
  • SIROP
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blatul de tort Scooby Doo mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine. Blatul de tort il taiem in 3.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul,la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca

Crema1

Mixam frisca cu zaharul si adaugam iaurtul,amestecam adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu pun doar apa cat sa acopere gelatina)amestecam si dam la frigider pana incepe sa se intareasca. Asezam prima foaie, insiropam bine si adaugam crema 1,dam la frigider pana se intareste bine.

Crema 2

Laptele il punem la foc impreuna cu zaharul. Continutul plicurilor il amestecam cu putin lapte rece si adaugam peste restul de lapte cand incepe sa fiarba,amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa. Stingem focul si adaugam ciocolata,lasam sa se raceasca putin.
Peste crema 1 adaugam felii de marmelada,a 2-a foaie,insiropam si punem crema 2- dam la frigider pana se raceste complet. Asezam a -3 foaie de tort, insiropam si decoram.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de bob cu prajeala

Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...

Mancare de bob cu prajeala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca