Tort Scufita Rosie

Tort Scufita Rosie este o reteta de tort delicioasa. Daca faceti acest tort pentru o aniversare cu copii cu siguranta veti fi vedeta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2-3 linguri Nutella
  • 1 pahar visine din compot
  • fara samburi
  • Pentru crema:
  • 400-500 g branza dulce
  • 150 g frisca lichida
  • zahar vaniliat
  • 150 g zahar pudra
  • coaja de lamaie dupa gust
  • Pentru decorat:
  • 1 plic Tort -gelee rosu Dr. Oetker
  • 1 plic Praf de frisca
  • 150 ml suc de visine
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 8- 10 visine

Mod de preparare

Tort Scufita Rosie este o reteta de tort delicioasa. Daca faceti aceasta reteta de tort pentru o aniversare cu copii cu siguranta veti fi vedeta.

1.Untul, zaharul pudra, zaharul vaniliat se freaca pana se obtine o spuma. Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se omogenizeaza treptat in crema de unt, iar albusurile se bat spuma. Faina si praful de copt se amesteca si se incorporeaza treptat in compozitia din galbenusuri.
Se adauga spuma de albusuri.

2. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort detasabila.In compozitia ramasa se adauga crema de Nutella si se amesteca pina se obtine o compozitie omogena.

3. Intr-un castron se lasa la scurs visinele din compot (din care scoatem 8-10 ptr decorarea tortului).
Fructele ramase se adauga in compozitia cu nuga si apoi se toarna in forma de copt peste primul amestec.
Dupa coacere,blatul se lasa la racit.

4.Se amesteca branza cu zaharul pudra si vaniliat,coaja de lamaie dupa gust si smantina lichida.
Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul racit si se lasa 30 minute la frigider.

5.Jeleul pentru tort se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj (folosind siropul de visine) si se toarna peste crema de branza.



Dupa ce s-a intarit tortul se decoreaza cu frisca si visine. Tortul scufita rosie se serveste felii cu o bautura racoritoare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de miel

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

Friptura de miel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca