Tort simplu cu blat de cocos si crema cu portocale

Tortul simplu cu blat de cocos si crema de portocale este delicios, si poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva. Pentru tort simplu cu blat de cocos si crema cu portocale albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 1 galbenus
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina(rase)
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 5 galbenusuri
  • 700 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic gelatina
  • 5 linguri smantana
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
  • zeama de la 2 portocale

Mod de preparare

Pentru tort simplu cu blat de cocos si crema cu portocale albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea la foc mic, lasam sa se raceasca bine, dupa care il taiem in 2.

CREMA-galbenusurile le amestecam cu zaharul si faina, adaugam laptele, amestecam bine sa nu faca cocoloase, punem oala pe foc la foc mediu si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Lasam crema de tort sa se raceasca dupa care adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece si dizolvata pe baie de aburi, smantana, zeama de portocale, zaharul vanilat si amestecam. Dam oala la frigider pana incepe sa se intareasca.

Asezam prima foaie, insiropam (eu am insiropat cu sirop de menta de asta are culoarea verde) adaugam trei sferturi din compozitie si dam la frigider cca 10 min,adaugam a -2 foaie si restul de crema si dam tortul simplu cu blat de cocos si crema cu portocale la frigider cca 2 ore


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii