Tort simplu cu lapte

Se framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se topeste zaharul si apoi se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 80 gr margarina
  • varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 200-300 ml lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • 400 gr zahar
  • 1
  • 8 litri de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • 7-8 linguri de faina
  • 200-300 ml lapte
  • 250 gr margarina

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se topeste zaharul si apoi se toarna 1,8 litri de lapte. Cacao se amesteca cu 7-8 linguri pline de faina si se adauga 200-300 ml de lapte si se adauga la caramelul cu lapte (care este in fierbere inca). Se lasa pana da un clocot, dupa care se ia de pe foc si se adauga si margarina. Cu crema obtinuta se ung blaturile. Chiar si cel de deasupra.
Alteretete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura cu caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca