Tort simplu de ciocolata

Tortul simplu de ciocolata este raiul iubitorilor de ciocolata. Cu siguranta acest tip de tort va face deliciul meselor festive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 blat de ciocolata din comert (stiu: am trisat:)
  • -250 gr. ciocolata amaruie
  • -400 ml frisca lichida
  • -1 fiola esenta rom
  • -1 lingurita extract de cafea

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Mod de preparare:

Prepararea cremei este extrem de simpla: se rad cca. 50 gr. ciocolata, pt. decor. Alte 50 gr. ciocolata se taie cubulete mici (tot pt. decor).

Restul de ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu 1 lingura de frisca lichida. Se lasa deoparte sa se racoreasca, apoi se incorporeaza esenta de rom si extractul de cafea. Intre timp se bate frisca tare de tot, dupa care se incorporeaza usor ciocolata topita, amestecand cu spatula. Asa am obtinut crema.

Montarea tortului este binecunoscuta: blat-crema (deasupra tortului nu puneti toata crema...mai pastrati putin si pt. decor). Se imbraca tortul in fulgi de ciocolata, apoi se orneaza cu restul de crema si cubuletele de ciocolata.

Simplu si de efect!

Enjoy!


Tortul simplu cu ciocolata se serveste de la rece, la mesele festive sau la sarbatori.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide