Tort Socolatina

Blatul. Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 6 oua
  • 125 g zahar pudra. 100 g faina
  • 60 g unt. 1 baton vanilie
  • Crema - 300 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata
  • 500 g unt
  • 8 galbenusuri
  • Glazura - crema de ciocolata
  • Decor - 150 g migdale
  • 200 g zahar tos

Mod de preparare

Blatul.

Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.

Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.

Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.

Se adauga untul topit fara a fi incalzit.

Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.

Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.

Crema.

Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.

Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul

si batand totul pana se raceste.

Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine

alifioasa, adaugand si 100 g unt.

Se amesteca restul untului in siropul batut cu

galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.

Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar

partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.

Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle umplute (reteta video)

chifle umplute cu branza si pulpe de pui ,este o reteta foarte delicioasa.

Chifle umplute (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca