Tort special de ciocolata

Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme. Pentru blat va trebuie 225 g ciocolata amaruie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 225 g ciocolata amaruie
  • patru oua
  • doua linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 100 g faina si
  • o lingurita de praf de copt
  • Crema inchisa la culoare:
  • 350 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • 2 linguri de coniac
  • Crema alba:
  • 350 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • 100 g ciocolata amaruie si
  • pudra de cacao pentru presarat

Mod de preparare

Pentru tortul special de ciocolata se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt, albusurile spuma si la urma ciocolata topita. Se amesteca bine si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii.
Pentru crema inchisa la culoare se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se pune untul, coniacul si frisca batuta, se amesteca bine, dupa care se aseaza in primele doua foi care se pun inapoi in forma in care s-au copt.
Crema alba se prepara ca si crema neagra, dupa care se aseaza in celelalte foi. Dati la frigider, timp de 4-5 ore. Pentru carliontii de ciocolata, se folosesc 100 g ciocolata amaruie si pudra de cacao pentru presarat.


Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca