Tort spumos de portocale "Capsa"

Blatul. Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se raceasca. Se adauga colorant alim

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 250 g zahar
  • 8 oua
  • colorant alimentar rosu carmin
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • Siropul - 250 ml de apa
  • 180 g zahar
  • zeama si coaja unei portocale
  • Umplutura - marmelada de caise
  • Glazura - 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de portocale
  • Garnitura - felii de portocale
  • frisca

Mod de preparare

Blatul.

Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se raceasca. Se adauga colorant alimentar carmin, untul topit si faina repede. Se coace in forma de tort la cuptor, la foc mic. Rece, blatul se taie orizontal in doua felii care se insiropeaza cu un sirop lejer preparat din coaja de portocala i asa pe zahar si dizolvate impreuna in zeama portocalelor si apa.

Se umple tortul cu marmelada de caise cu care se si imbraca, dupa ce s-a insiropat blatul si pe deasupra. Se glaseaza cu glazura de portocale.

Glazura.

Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de portocale pana cand capata consistenta dorita.

Tortul se garniseste cu felii de portocale curatate de pielite si flori din frisca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii