Tort spumos de portocale "Capsa"

Blatul. Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se raceasca. Se adauga colorant alim

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 250 g zahar
  • 8 oua
  • colorant alimentar rosu carmin
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • Siropul - 250 ml de apa
  • 180 g zahar
  • zeama si coaja unei portocale
  • Umplutura - marmelada de caise
  • Glazura - 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de portocale
  • Garnitura - felii de portocale
  • frisca

Mod de preparare

Blatul.

Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se raceasca. Se adauga colorant alimentar carmin, untul topit si faina repede. Se coace in forma de tort la cuptor, la foc mic. Rece, blatul se taie orizontal in doua felii care se insiropeaza cu un sirop lejer preparat din coaja de portocala i asa pe zahar si dizolvate impreuna in zeama portocalelor si apa.

Se umple tortul cu marmelada de caise cu care se si imbraca, dupa ce s-a insiropat blatul si pe deasupra. Se glaseaza cu glazura de portocale.

Glazura.

Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de portocale pana cand capata consistenta dorita.

Tortul se garniseste cu felii de portocale curatate de pielite si flori din frisca.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...