Tort tip Savarina

Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Pentru reteta tort tip Savarina aveti nevoie de faina, zahar, pesmet, oua, coaja de lamaie si sirop.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Coaja lamaie
  • Un praf de sare
  • Pentru sirop
  • 200g zahar
  • 800ml apa
  • Esenta rom
  • Pentru ornat
  • Frisca
  • Gem capsuni
  • Capsuni
  • Ornamente

Mod de preparare

Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Este la fel de gustos ca si o savarina obisnuita, insa tortul tip Savarina este mai usor de facut deoarece nu trebuie sa pregatiti zeci de forme, ci doar una singura.
Se separa albusurile de galbenusuri in doua vase. Se bat albusurile pana devin spuma. Se bat galbenusurile la care se adauga 7 linguri de zahar, aromele (2 capacele esenta vanilie, 2 capacele esenta rom si o jumatate de lamaie rasa), un praf de sare si 7 linguri de pesmet. Dupa ce continutul este omogen se adauga albusurile si se amesteca. Forma de tort se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Compozitia se pune la tava si se introduce la cuptor 35-40 min.

Pentru sirop: la 800ml apa se adauga 200g zahar; se fierbe si se adauga 2 capacele de esenta rom. Dupa ce ati scos tava din cuptor lasati-o pe geam aprox. 15 min sa se raceasca. Partea care s-a umflat în timpul coacerii o taiati drept. Atat bucata taiata (ce va functiona pe post de „capac”) cat si blatul propriu-zis se insiropeaza din belsug. Deasupra blatului se pune o strat consistent de frisca si gem de capsuni. Se pune bucata taiata din tortul tip savarina („capacul”) deasupra.


Se orneaza dupa plac. Eu am folosit capsuni, frisca, gem de capsuni si bilute comestibile pentru ornat.
Alte retete de tort recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca